به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم یخکشی پیش ازظهر سه شنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه در مهار آبهای سطحی دارای عقب ماندگی هستیم، افزود: علاوه برطراحی ساخت سدها، اقداماتی در زمینه آب بندان ها در حال انجام است.
وی با اشاره به شبکههای زهکشی آبیاری و نقش آن در بهره وری و ارتقای تولید، افزود: در این حوزه ۱۷۰ هزار شبکه در دست ساخت داریم ولی همچنان عقب ماندگی وجود دارد.
وی با اظهار اینکه ۱۰ درصد از اراضی دارای شبکههای مدرن است، گفت: باید سطح این شبکهها از ۳۰ هزار هکتار به ۲۰۰ هزار هکتار افزایش یابد و در این بخش شاخص در کشور ۳۰ درصد بوده ولی این میزان در کشور ۱۰ درصد است.
یخکشی با عنوان اینکه بهره وری و توسعه سرمایه گذاری و اشتغال از طرحها و مباحث مهم به شمار میرود، احداث نیروگاهها در حاشیه منابع آبی سبب افزایش بهره وری و اشتغال میشود و بیش از ۸۰ نقطه برای تولید ۸۰۰ مگاوات برق شناسایی شده است.
وی با عنوان اینکه در حوزههای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف به دلیل تسهیل در صدور مجوزهای بخش آب همراهی و مشارکت لازم را داریم، گفت: شکل گیری تشکلهای اجتماعی در شبکههای آبیاری و زهکشی نیز مسئله بسیار مهم است.
ضرورت شکل گیری تشکل های اجتماعی
مدیرعامل آب منطقهای مازندران تصریح کرد: اگر مردم را در زمینه بهره برداری مشارکت دهیم، بهره وری افزایش قابل توجهی خواهد داشت و لازمه آن است که تشکلهایی در این زمینه شکل گیرد تا بتوانیم تأسیسات را در اختیار مردم قرار دهیم.
وی شناسایی و پایش منابع آب، صدور مجوزها، سرمایه گذاری را از جمله وظایف و مأموریتها برشمرد و گفت: تأمین منابع مالی موضوع مهم در اجرای پروژههای هر سازمان است و تحرکات و اقدامات خوبی در استان شکل گرفته است.
یخکشی با اشاره به تصویب هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب سفر رئیس جمهوری اظهار داشت: تاکنون اعتباراتی خوبی در این زمینه جذب شد و توانست اجرای طرحها را شتاب بخشد.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران با اظهار اینکه در مازندران دچار تغییرات شرایط آب و هوایی شدیم، افزود: جریان رودخانهای بیشتر سیلابی شدیم و در ارزیابیهای زیست محیطی باید ارزیابی یکپارچه از منافع و هزینهها داشته باشیم.
وی با تاکید براین که فرایند توسعه باید حداقل خسارتها را درپی داشته باشد، افزود: همه تلاشهای سازمانهای مختلف و مردم نهاد باید براین باشد که خسارتها به حداقل کاهش یابد.
یخکشی با عنوان اینکه وجود مافیا پشت سدسازیها را رد میکنم، گفت: تمامی پروژههای مدیریت منابع آب، تقاضا محوری وجود دارد و وجود مافیا در حوزه سدسازی صحت ندارد.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران به آبرسانی به بابلسر اشاره کرد و گفت: اگر سد آیت الله صالحی احداث نمیشد، مسئله آب شرب شهرهای مرکزی از جمله بابل و بابلسر قابل رفع نبود.
وی با عنوان اینکه باید برای محیط زیست هزینه کنیم، احیای اکوسیستم را امری طبیعی دانست و گفت: همه تلاشها باید برای حداقل کردن آثار خسارتهای توسعه باشد.
یخکشی با اشاره به رونق گردشگری آبی در سدها و منابع آبی استان از راه اندازی اولین اتوبوس آبی در سدبرنجستانک خبر داد و گفت: برنامه هایی برای توسعه گردشگری آبی طراحی شده است.
بازنگری در پروژه سد فینسک
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران به طرح های انتقال آب بین حوزه ای اشاره و اضافه کرد: قرار بود ساخت سد فینسک متوقف شود و اجرای این طرح باید متناسب با مهندسی ارزش پیش رود و در سفر دولت به استان مقرر شد اجرای این طرح بازنگری و بررسی دوباره صورت گیرد.
وی گفت: تاکید می کنیم مجمع علمی و دانشگاهی با بی طرفی بررسی ها و ارزیابی لازم را درباره سد فینسک انجام دهد و این دانشگاه از جوانب مختلف این طرح را بررسی و ارزیابی خواهد کرد.
نظر شما